Цікаве

Істория суші:

  Суши   Насправді невідомо коли і ким були придумані суші. За першою версією, це сталося випадково. Для зберігання риби використовувалася підкладка із рису. В результаті зберігання проходили процеси бродіння та утворення оцту, завдяки чому риба маринувалась і могла довго зберігатися. Перед вживанням риби рис просто зчищали і викидали і тільки в ХVII столітті його почали застосовувати як начинку. У результаті, поєднання рису зі свіжою рибою дуже припало до смаку японцям. Так суші здобули своє визнання.

  За іншою версією це сталося приблизно 1200 років тому.Суши Дом Історія розповідає про те, що один японський імператор настільки був вражений стравою з морських молюсків, поданих з рисом і оцтом, що наказав своєму кухареві подавати їх регулярно. Той у свою чергу, щоб страва імператору не набридла, виявляв усіляку винахідливість і намагався доповнити її різними вишуканими інгредієнтами. Пізніше страва набула поширення за межі імператорського двору.  Так суші завдяки різномаїття смаків та багатогранності рецептури завоювали любов усіх японців.

  У сучасному вигляді суші з'явилися зовсім недавно. Сталося це у ХIХ столітті у місті Токіо (тоді називався Едо). Суші-майстер на ім'я Джохей зліпив з рису колобок, додавши в нього трішки васабі (японський хрін, який здавна славився своєю антисептичною дією) і накрив це невеликим шматочком риби. Свою страву він назвав нігірі-суші. "Нігірі" в перекладі з японської означає жменю. Саме стільки береться рису, щоб з'їсти за один прийом. Приблизно тоді з'явилися й роли. Їдять суші в Японії паличками або руками, при цьому злегку або більше макаючи їх у соєвий соус. Любителі гострого додають у соус хрін васабі. Для того, щоб найповніше відчути смак кожного виду поданих суші, рекомендується після зміни страви з'їдати пелюсток маринованого імбиру.

Користь для здоров'я:

  Суши Дом Позняки Суші – це чудова здорова їжа. Завдяки тому, що для приготування суші використовуються найсвіжіші морепродукти, які при готуванні не піддаються сильній термічній обробці, ви насолоджуєтесь не тільки чудовим смаком, а й отримуєте безліч корисних вітамінів та мінералів. Морепродукти (особливо риба) – джерело високоякісного білка. Водорості «норі», що використовуються  в сушах і ролах, багаті на йод, який сприятливо впливає на щитовидну залозу. Суші містять дуже мало холестерину, що корисно для серцево-судинної системи. Рис, що є базовою складовою суші, найбагатше джерело клітковини, яка приводить в норму діяльність кишечнику і знижує холестерин. Класично суші вживаються з імбиром і васабі. Вони володіють антисептичним і антибактеріальним ефектом. Тому суші - це справді здорова їжа!

 

   

Інгредієнти для суші:

 

  Приготування суші - це завжди творчий процес. Кожен майстр має свої фірмові рецепти суші. Японська кухня набула такого широкого поширення по всьому світу, що як начинки часто зустрічаються навіть ті, які зовсім не характерні для Японії. Тому продуктів, які використовуються для приготування існує безліч. Ми перерахуємо лише основні інгредієнти, без яких просто не обійтись.Сушидом Киев

Рис(kome)- основна складова суші. Доведено, що рис потрапив до Японії з Китаю через Корею приблизно три тисячі років тому і згодом перетворився на основний продукт харчування. Рисом  Доставка Суши Киеввиплачувалася платня службовцям, багатство вимірювалося кількістю запасу рису в ангарах. Для приготування використовується спеціальний круглозернистий рис, який при варінні злипається.

Рисовий оцет(su)-дуже м'який, безбарвний або трохи золотистий. Використовується для виготовлення заправки.

Норі(nori) –виготовляється із подрібнених висушених пурпурових морських водоростей, які пресуються в тонкі листки та використовуються для обгортання суші та ролів.Вкусные суши Саме вони надають сушам особливий та неповторний присмак. Якщо регулярно включати норі у свій раціон, знизиться ризик розвитку атеросклерозу та онкологічних захворювань.

  Доставка Суши Позняки  Васабі(wasabi)- японский хрін. Має гострий пекучий смак. Виготовляється з тертого коріння японського дикого хрону.

Маринований імбир- корінь солодкого молодого імбиру, нарізаний тонкими пелюстками та замаринований з використанням оцту та цукру. Має гостро-солодкуватий своєрідний смак.

Соєвий соус – продукт природного бродіння соєвих бобів за спеціальною технологією. Містить велику кількість амінокислот, мінеральних елементів та вітамінів. Має унікальну властивість яскраво підкреслювати смак страв. У японській кухні використовується соус лише найвищої якості.

Морепродукти- для приготування суші підходять тільки найсвіжіші та якісні морепродукти. До них відносяться: різноманітні види риби та ікри, морських молюсків, водоростей тощо. Продукти вибираються ретельно і лише у перевірених постачальників.   

 

Різноманітність японської кухні:

 

   Суші в даний час завдяки своєму поширенню і загальної любові до них набувають нових форм. Безліч загадкових назв, способів обгортання та приготування можуть заплутати навіть знавців цієї страви. Напевно, можна сказати одне: є основи кухні, але чітких правил з приготування суші не існує. Це цілком творчий процес, і смак страви прямо залежить від того, з якою душею суші-майстер ставиться до свого творіння.

   Серед багатьох страв варто виділити ті, які можна віднести до класичних.

Макі- рисовий рол невеликих розмірів з водоростями «норі» зовні та начинкою у центрі.

Маки

Футо-макі- великі роли, загорнуті у норі та мають складні начинки.

Футомаки

Каліфорнії- роли у яких зверху знаходиться рис, як правило посипаний кунжутом або ікрою, а в центрі начинка, обгорнута норі.

Калифорния

Філадельфія- обгорнутий у ніжне філе риби або креветку рисовий рол, зі складною начинкою на будь-який смак і кремовим сиром «Філадельфія».

Филадельфия

Дракони- класичний окремий вид суші, що володіє особливо вишуканим смаком. Дракон є рисовим ролом зі складною ароматною начинкою з цілого букету різних морепродуктів і овочів, часто приправлених особливим соусом. Рол покривається делікатесним філе з риби, креветками чи нарізаними пелюстками зрілого авокадо.

Дракон

Суші- невелика рисова кулька, покрита вишуканим філе риби або креветкою.

Суши

Гункани- суші, що нагадують човники, обгорнуті тонкою смужкою норі з гірочкою начинки зверху. Найбільш відомі гункани з ікрою.

Гункан